Tibes eerste uurtjes buitenshuis

Bitterkoud, maar toch konden we niet wachten om samen met Tibe een eerste stapje in de wereld te zetten. Vooral ook omdat onze kersverse auto eens grondig getest moest worden. Tibe vond het maar bedenkelijk hoor, zo'n hobbelend en schodderend ritje naar Va en Moeke. Daar aangekomen (kwamen we nu onze zoon of onze auto showen?) bleek dat Tibe een uniek kunstje had uitgehaald: heel z'n rug - en alléén z'n rug - ondergeplast. Geen idee hoe je dat doet, maar ik ben dan ook geen jongen, zeker?
Dat gaf ons meteen de gelegenheid om onze luiertas eens uit te testen: de mooie, compacte luiertas van Keeka Collection (www.kokkie.be), waar we handig de luiers, tetradoeken, vochtige doekjes en baby-olie in geordend hadden, en waar mijn zelfgemaakt verzorgingsmatje juist in past. Alleen hadden we geen rekening gehouden met het rug-plassen en hadden we dus geen reservekleertjes mee... Les één voor de mama en de papa!God zij dank stond de houtkachel lekker gezellig te branden en kon Tibe tegen mama's borst wat opwarmen terwijl de kleertjes hetzelfde deden voor de kachel.

Daarna reden we door naar het gemeentehuis om Tibe aan te geven. Daar bleek heel wat verwarring te zijn: eens om de vijf jaar wordt er een geboorte op de gemeente aangegeven, omdat de meeste kindjes niet thuis geboren worden... ze wisten niet echt goed wat te doen, en dan was de geboorte-aangifte van de vroedvrouw ook nog eens mysterieus verdwenen! Uiteindelijk bleek die afgeleverd te zijn op de financiële dienst. De logica van gemeente Haacht... ;-)

En zo eindigde ons eerste uitstapje, en al die spannende indrukken zorgden voor een goed nachtje. Moeten we dus vaker doen! ;-)

Reacties

Populaire posts