Thomas' wafelenbak

Al enkele maanden zit Thomas met 'n idefix: je kan het ouderschap niet ingaan zonder... wafelijzer. Dat hoort er volgens hem volledig bij. Zo zit hij al enkele maanden stilletjes te zoeken naar het ideale wafelijzer, dat volgens hem robuust, ouderwets en, natuurlijk, oerdegelijk moet zijn. Maar als je zo'n exemplaar wil, kom je al snel in de hogere prijsklasse terecht.
Nu Tibe bijna drie weken oud is, is Thomas echt in gang geschoten. Hij passeerde in de kringloopwinkel en vond daar een robuust, ouderwets en, hopelijk, oerdegelijk wafelijzer voor maar 15 euro. En dat moet natuurlijk ingewijd worden!



Het receptje van de Speculaaswafeltjes komt uit BioGezond, 7de jaargang, nummer 2, april 2011:



Ingrediënten 
  • 300 gr fijngemalen bio speltbloem
  • 200 gr bio oersuiker (aangezien we dit niet hadden, gingen we voor rijststroop, maar dan wel 1/3 meer dan de aangegeven hoeveelheid)
  • 2 bio eitjes, of: eitjes van onze kippetjes
  • 200 gr bio karne- of roomboter
  • 1 kl bicarbonaat
  • 5 gr bio speculaaskruiden
Bereiding
  • Klop het eigeel stevig op met de helft van de suiker.
  • Zeef de bloem erover en meng alles samen met de rest van de suiker, de gesmolten boter, bicarbonaat en de speculaaskruiden
  • Klop de eiwitten op en spatel voorzichtig onder het mengsel
  • Zet het deeg enkele uren in de koelkast, maak er kleine balletjes van en bak af in een middelheet wafelijzer 


Smakelijk!

P.S.: alle lekkere wafel-receptjes mogen deze richting uitkomen!

Reacties

Populaire berichten