Ecobouwers van het jaar (rrrrrrroffellll)

Hoe zit het nu, met die ecobouwers? Zijn we in de prijzen gevallen? Die vraag krijgen we de laatste dagen regelmatig, van alle enthousiastelingen die op ons gestemd hebben.

Voorbije donderdag gingen we naar de prijsuitreiking. De uiteenzetting over circulaire ecologische toekomst van onze woningen hadden we een beetje gemist door een warhoofd (moi) dat de planning een beetje in de war stuurde en een hoop files, want de uitreiking ging door in Gent. Maar dat maakte dat we niet te lang in spanning gehouden werden: na een korte voorstelling van de verschillende bouwprojecten (die je nog eens hier kan overlopen), kwamen we vrij snel toe aan de winnaars. En de winnaars? Dat waren wij niet, maar dat maakt natuurlijk niet uit. De winnaars van de publieksprijs (waar jullie mee voor konden stemmen dus) zijn Steve en Griet, die rond hun oude huis uit 1946 een strobalenhuis bouwden (van dezelfde architect als ons huis). Het was ook onze favoriet, want die strobalen blijven me toch mateloos boeien. De prijs van de jury ging naar een rijhuis in Sint-Niklaas; een project dat we ook een warm hart toedragen omdat het een verbouwing in een stedelijke context is: wat kan je allemaal doen met de beperkte ruimte van een rijhuis?

Het was een fijne avond. De mensen die je tegen komt (zelfs iemand die nog bij ons in de straat gewoond heeft - hoe klein is de wereld toch?), de ecobouwers zelf en de mensen die er beroepshalve dagelijks mee bezig zijn: ecobouwen is zo'n warme wereld. Lekker warm - niet té warm zoals in klimaatverandering en hittegolf enzo.
Gewoon, gezellig.
Reacties

  1. Kwam bij toeval op je blog en heb een hoop zitten lezen! Erg tof om te zien hoe het hele proces van het bouwen is gegaan! Complimenten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Er zitten nog een paar updates in mijn hoofd, maar door vakantietijd/kindjestijd kom het er maar niet van. Een reactie als die van jou spoort me dan weer aan om terug in gang te schieten ;-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts