Weegschalen moeten mij niet

Ik heb een probleem met weegschalen. Niet omdat ik mijn gewicht niet graag onder ogen kom, maar gewoon, het botert niet tussen De Weegschaal en mezelf.
Ooit kregen we een digitale personenweegschaal cadeau van m'n schoonvader. Aangezien ik al zowat de helft van mijn leven op hetzelfde gewicht zit, verschoot ik me een ongeluk toen die weegschaal aangaf dat ik wel 10 kilo minder woog dan verwacht. Misschien een droom voor velen, maar geef nu toe, zou je mij nog zien staan als ik tien kilo minder woog?
Vreemd genoeg klopte bij Thomas het gewicht wel, maar na een dubbelcheck op een andere (betrouwbare) weegschaal, vloog de onze meteen de deur uit.


Een dikke vijf jaar later kochten we zelf een weegschaal. De handleiding was simpel: "om de weegschaal aan te zetten, geeft u een lichte tik op de rechteronderhoek van de weegschaal".
Sindsdien hebben we alles al geprobeerd. Een lichte tik op de rechteronderhoek. Rechterbovenhoek. Links onder. Links boven. Midden. Een iets minder lichte tik. Trampoline springen op de weegschaal. Ermee op de grond slaan. Niks werkt.
Maar als dat geval in je weg staat en je schuift ze aan de kant, dàn floept ze aan. En moet je dus vlug op de weegschaal gaan staan, want je weet nooit wanneer je je de volgende keer kan wegen.

Met keukenweegschalen is 't niet anders. De veer van onze eerste analoge variant had het begeven. Het duurt eventjes voor je dat doorhebt, maar de verhoudingen van onze cement en pleister (we gebruikten die toen al voor de verbouwing) klopten van geen kanten. De volgende was een digitale, maar dat knopje weigerde op de duur nog te werken. Daarna een digitale uit Ikea. Wat was me dat. Midden in het weegproces viel dat ding uit. Zomaar, zonder aankondiging. En verder maakte ze soms doodleuk sprongen van tien gram of meer. Maak daar maar eens een cake mee.
Toen deden we 't met een vintage plastieken ding van Thomas z'n bomma. Werkt best ok, maar zo'n balans is ook niet ideaal om precisiewerk mee te verrichten. Dat merkte ik toen ik een testplakje tadelakt wou aanmaken, om te passen bij onze badkamertegels. 9% pigment op 50 g tadelakt, is niet evident.


't Is wel mooi, maar wat donker. En ik heb alleszins geen idee wat nu juist de verhouding is...

Uiteindelijk ging Thomas aan de slag met die ene digitale weegschaal waar het knopje niet meer van werkte. Hij ging naar een speciaalzaak om juist zo'n mini-knopje bij te kopen (ongelooflijk toch dat hij gewoon weet waar je zo'n knopje kan gaan kopen!). Vijf euro heeft ons dat gekost. En 50 euro aan soldeermateriaal, want "dat miste hij toch wel in onze verbouwing"...
Maar de weegschaal werkt als nooit tevoren!


Reacties

  1. Wat een fantastische blog zeg! Heer erg leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Na de geboorte van onze dochter is het eventjes terug onze draai vinden, maar zo'n reacties helpen natuurlijk om de goesting terug te krijgen ;-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts