Maak kennis met onze kippen


Dit zijn onze kippen. We noemen ze "de kippetjes". Origineel hè?

De kippetjes zijn nog jong, en ze zijn tegen de regels van het eieren-leggen in daarmee gestart in putteke winter. Sindsdien zijn ze niet meer te stoppen! Elke dag een ei, per kip. Als er eens één kip een ei overslaat, zijn er de volgende dag gegarandeerd 3 eitjes!
We zijn nog niet heel inspiratievol over wat te doen met al die eitjes. Tegen de tijd dat onze frigo ontploft van de eitjes, kiezen we één of meer van de volgende opties:
  • 's middags een eitje bij de boterham. Ofwel een omeletje, ofwel een spiegelei.
  • eitjes weggeven aan de mensen die over de vloer komen, of waar we bij op bezoek gaan. Yours truly is nog niet gewend aan dat gebruik, en vergeet dat meestal.
  • cake bakken!
Cake bakken is normaal Thomas zijn ding, maar sinds ik op een vrij streng dieet sta (nee, écht niet om af te vallen!), weet hij niet echt meer wat doen. Een cake zonder suiker of echte boter, kan dat lekker zijn?!

Jahaa!

Ziehier mijn chocoladecake (die, we moeten het toegeven, misschien niet kan tippen aan Thomas z'n chocoladebom, maar ze is wél lekker, én gezonder!)

  • 125 g pure chocolade (van 70% of meer)
  • 150 g boter (ik gebruik de "bakken en smeren" van delhaize, de enige variant zonder lactose)
  • 3 eieren
  • 80 g ahornstroop
  • 150 g bloem (ik gebruik spelt, maar tarwe kan natuurlijk ook)
  • 1 afgestreken theelepel wijnsteenbakpoeder (of gewoon bakpoeder, maar ik vind wijnsteenpoeder een zachter resultaat geven)
  • 125 g amandelpoeder
  • 1 rijpe, geprakte banaan
  • een snufje zout
De chocolade samen met de boter smelten op een zacht vuurtje. Dan alle ingrediënten onder elkaar mengen, in een ingevette cakevorm doen, en voor 45 minuutjes in een voorverwarmde oven van 160° C.

Smakelijk!

---
These are our chicks. We call them "the chicks". How original :-)
The chicks are quite young. And against the laws of egg-laying, they started doing that in the middle of winter. Since then, they are unstoppable! One egg a day for every chicken. If one of them skips a day, you can be sure she'll have two eggs ready the next day.
We don't really know what we should do with all those eggs. By the time our fridge explodes with eggs, we choose one or more of the following options:
  • an egg for lunch. Either as an omelet, or a fried egg
  • donating eggs to our visitors, or bringing them along as we visit other people. But yours truly  isn't used to that habit yet, so I tend to forget.
  • baking cake!
Mostly, baking cake is Thomas' "cup of tea", but since my strict diet (no, not to loose weight!), he doesn't really know how to bake anymore. How can a cake whithout weat, sugar or real butter can be any good?!

I can assure you: it can!

Underneath you can find my recipe for a delicious chocolate cake (ok, we must admit that it's maybe not as good as Thomas' Chocolate bomb, but this one sure is good, and a lot healtier!)
  • 125 g dark chocolate (of 70% or more)
  • 150 g margarine (in this case: dairy free)
  • 3 eggs
  • 80 g maple syrup
  • 150 g flour (I use spelled flour, allthough weat is an option as well)
  • 1 teaspoon of baking powder
  • 125 g almond powder
  • 1 ripe banana, mashed
  • a pinch of salt
Melt the chocolate together with the margarine on a low heat. Add all ingredients and stir. Put it in a oiled cakemould, and bake in a preheated oven (160° ) for 45 minutes.

Bon appetit!

Reacties

Populaire posts