De nieuwe hobby: het krijtbord / the new hobby: the chalkboard

In onze keuken hangt een klein krijtbordje/kruidenkastje. We schrijven er onze boodschappen op, en onze huis- tuin en keukenkruiden zitten erin (de exotische kruiden die we veel vaker gebruiken, zitten in een lade vlak bij het fornuis). Het bordje hangt voor ons op ooghoogte, maar voor Tibe hangt het veel te hoog. Zelfs als hij op een stoel staat, kan hij er niet aan. Jammer, want hij is erdoor gefascineerd.
Dus ging ik de zijkant van onze keukenkast met krijtverf schilderen. Alleen liep dat project wat vertraging op (eerst de juiste primer vinden: de ondergrond is nogal glad. En dan, euh, tijd vinden?). Intussen passeerde Thomas bij de Ikea. En hij kwam thuis met een krijtbord. Hij hing het - waar anders - aan de zijkant van de keukenkast. Tot zover het zelf geverfde krijtbord.

En elke dag wordt dat bord gebruikt. Het hangt op de ideale hoogte (perfect om op de grond te zitten en te tekenen), het heeft genoeg opbergvakjes voor krijt en de mini-bordewisser.

Ik kan er geen genoeg van krijgen.

Als ik doodmoe voorbij dat bord passeer, komt de inspiratie zo in mij op. Mijn nieuwe avondritueel. Omdat ik weet dat Tibe er de volgende ochtend prompt met zijn handen over zal wrijven, trek ik er regelmatig een foto van.

Het is allemaal verre van perfect (ik heb dringend zo'n grote geo-driehoek nodig, zoals de wiskundeleerkracht vroeger), maar ik amuseer me er goed mee.

---
There's a little chalkboard cupboard in our kitchen. We write our groceries on it, and inside there's our herbs. For us, it's the perfect height, but for Tibe it's way too high. Even on a chair he can't reach it. Too bad, because he loves it.
So I was about to paint the side of a kitchen cabinet with chalkboardpaint. Only the project got a bit delayed (no good primer - no time!) In the meantime, Thomas had to buy some stuff in Ikea. And he came home with a chalkboard. He put it up - where else - on the side of the kitchen cabinet. 

Every day that board is being used. It's on the ideal height (to sit in front and draw).

I can't get enough of it.

When I pass that chalkboard when I'm off to bed, exhausted, the inspiration is coming. My new bedtime ritual. Because I know Tibe will rub his hands on it the next morning, I usually take a picture.

It's far from perfect (I really need one of those big geo triangles, like the math teachers), but I'm having a blast.
Tibes drawing board. Given by dad, stolen by mom
Hooray! Dad's home --> party
Not too drunk not too silly
message for Thomas after a night out

I need help
Computer problems...Have you BEEn learning a lot?
after Thomas' first beekeeping course


Reacties

  1. Ik vind dat eigenlijk best knap gelukt allemaal.
    En heel leuk natuurlijk :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankje! Ik ben dit krijtbord al ontgroeid, dus één van de dagen ga ik een groot plakkaat kopen om - alsnog- met krijtbordverf te schilderen. En ondertussen ben ik voorbereidende schetsen aan 't maken, dus dat begint een uit de kluiten gewassen hobby te worden...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts