Ikea voor gevorderden (de bio-ecologische verbouwing)

Dag 1: levering van het hout.
Hier wordt het dak afgeladen.


Zo. Hier ligt ie dan, onze achterbouw. Gewoon, een groot bouwpakket.
Ikea voor gevorderden, zeiden we.

De levering is zo groot dat er een deel op de oprit van de buren komt te liggen.

Tot manlief ermee begon. Een kort overzicht van de eerste dagen.

Dag 1
Hout lossen. Eerste balken zagen op maat van het plan. Merken dat de maten van het plan niet bepaald met de realiteit overeen komen.
Stress. Hopeloos proberen de architect te pakken te krijgen die nog op verlof is. Gelukkig zit er een hulplijn op het architectenbureau.

Dag 2
Na een nachtje slapen duiken de volgende vragen op. Gelukkig zit Marie-Laure weer aan de andere kant van de hulplijn, en hebben we weer goede moed om verder te gaan. Tot er gemeten moet worden om dit keer effectief het gezaagde hout perfect vast te leggen.
De moed zinkt manlief in de schoenen. De hele dag wordt er gemeten, opnieuw gemeten, nog eens gemeten. Pas om 21u is er het langverwachte aha!-moment, wordt de eerste juiste lijn gevonden van waarop er verder gewerkt kan worden. Alle begin is moeilijk, die grens is nu ook overwonnen!

Dag 3
Een rustige dag voor manlief. Het hout voor de bodemplaat is gezaagd op maat en ligt min of meer op z'n plaats. De eerste lijn is perfect uitgetekend. Vandaag werkt hij op z'n eigen tempo voort. We zijn vertrokken. Met de eerste hindernissen die overwonnen zijn, zeggen we terug met de glimlach:

"Zelf een houtskelet bouwen? Ikea voor gevorderden ;-)". Terwijl we dit schrijven zit manlief zelfs vrolijk te zingen en te fluiten tijdens het werken: "Dit is mijn huis, nanananaaa".

Dag drie: de eerste balk wordt vastgeschroefd. Nu is 't voor echt.

Alle hulp is welkom

Het resultaat van twee dagen vloeken, meten, denken en één dag op zijn eentje werken:
het kader van de fundering ligt. "Nanananananaaa, dit is mijn huis"

Reacties

Populaire posts