Sig kroop nog eens achter het fornuis

't zag er heel feestelijk uit, onze maaltijd. En toch zo simpel.


Ik liet me inspireren door een artikeltje in het voorlaatste EVA magazine, door nl. één van mijn favoriete receptjes te combineren met oesterzwammen. Bij die oesterzwammen bakte ik nog enkele gehakte walnoten en wat tofublokjes (licht gekruid). De rest van het favoriete gerecht is simpel:
  • was en kook 2 artisjokken in 5 kopjes water (het koken, niet het wassen, dat mag gewoon onder de lopende kraan), met 1/4 tl zout en een laurierblad. In de snelkookpan duurt dit een kwartier, anders een 50-tal minuten
  • komkommer-raita (1/2l yoghurt, geraspte komkommer, zwarte peper, zout, 2 tenen licht opgebakken look met een tl sesamzaadjes erbij), maar de Griekse variant tzatziki doet het ook wel.
  • oesterzwammen opbakken in olijfolie met wat gehakte walnoten en tofublokjes (licht gekruid)
  • quinoa
En terwijl wij voor het  eerst sinds lang buiten konden genieten van deze heerlijke maaltijd, werden wij op onze beurt volledig opgepeuzeld door de muggen.

Reacties

Populaire berichten