Altijd tijd...

... voor nieuwe projecten. Daar kan ik geen neen tegen zeggen. Toen ik eind vorig schooljaar een porseleinen beker beschreef voor Tibe z'n schooljuf, begon het meteen te kriebelen. "Hier zit meer in", dacht ik toen. Ik vertelde het aan Katia Van Cleynenbreughel, een vriendin die regelmatig poëzie schrijft en waar ik al enkele leuke samenwerkingen mee had voor kerst- en nieuwjaarskaarten.
Enkele dagen later zat er een virtueel stapeltje servies-gedichten in mijn mailbox. Nog wat later passeerde ik langs de kringloopwinkel en zaten er twee dozen servies te wachten om beschreven te worden.Het Kopjescollectief was geboren.

Twee weken geleden trouwde Frauke's meter. Toen ik de huwelijkslijst van meter Barbara bekeek en zag dat ze een hele hoop lepels, messen en vorken op de lijst had staan, kocht ik één lepel en één vork. En ik maakte bijpassend de volgende borden, met gedicht van Katia:

Op 3 en 4 oktober staan de eerste "brouwsels" van het Kopjescollectief te zien in het gebouw van Waterleau in de Nieuwstraat 26 in Wespelaar, waar ter gelegenheid van de Open Bedrijvendag (4/10) tentoonstelling van lokale kunstenaars opgezet is rond het thema "Protecting the four elements". Open van 10 tot 17u.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts