Vanavond stond er op het menu...

Gegrilde en gebakken groentjes met mijn geliefde, huisgemaakte Beierse Käsespätzle.


Gegrilde courgette en aubergine
snij de courgette en aubergine overlangs in dunne plakken
bestrooi met wat zout, wikkel in keukenpapier, leg ze onder een snijplank met een gewicht op
en laat een half uurtje liggen
bestrijk met olijfolie en gril ze in een hete grilpan

Gebakken venkel met champignons
snij de venkel en champignons in grove stukken
doe ze in een ovenschotel
voeg een beetje grof zout, wat zwarte peper en een scheutje citroensap toe
besprenkel met olijfolie
meng goed, zodat alles goed onder de olie zit
zet in een voorverwarmde oven op 180°
tot de venkel beetgaar is (ong. 30 min)

Huisgemaakte Käsespätzle (2 pers.)
250 gezeefde bloem
2 theelepels zout (lijkt enorm veel, maar door het kookproces treedt er diffusie op waardoor een deel van het zout oplost in het kookwater...)
1/2 eetlepel olie 
3 eieren
125 ml water (geleidelijk bijvoegen tot het deeg de juiste dikte heeft, want de exacte hoeveelheid water hangt af van de grootte van je eieren)
Meng de ingrediënten tot je een plakkerig, halfvloeibaar deeg bekomt

Zet een ruime hoeveelheid licht gezouten water op tot het kookt
Neem een schuimspaan (ik ga ervan uit dat de lezers van deze blog geen spätzleperstangding bezitten), en een lepel
lepel het deeg in de schuimspaan boven het kokend water en roer het er met de lepel door, zodat het in grillige druppels in het water valt
koken tot het komt bovendrijven (is vrij meteen klaar)
herhalen tot je deeg op is
tussendoor regelmatig de uitgeschepte spätzle bestrooien met gemalen emmentaler

Smakelijk!

Reacties

Populaire posts