Oogst van de dag: saffraan

Sinds enkele jaren hebben wij saffraankrokussen in de tuin. En het begin van de herfst is hét moment om saffraan te oogsten.

Ik hoor veel mensen vaak teleurgesteld over saffraan praten. Dat het zo duur is (ha, kweek het zelf!), dat het toch alleen maar voor de kleur is, dat het geen smaak geeft.

Maar daar vergissen ze zich in. Saffraan is heerlijk van smaak, als je maar genoeg gebruikt. En omdat het zo duur is, beperken vele mensen zich tot één of twee draadjes. Nee, dan ga je op een berg rijstebrij niet echt de smaak van saffraan merken.

Saffraan is trouwens een echt happy food. Je wordt er gelukkig van, 't is een antidepressivum. Ideaal dus, met dit herfstweertje.


Mijn favoriete recept voor saffraan? Saffraansaus! Heerlijk bij asperges of wokgroenten.

Hebben jullie favoriete recepten?


Saffraansaus

1 blik kokosmelk
1 el ciderazijn
2 el shoyu
enkele saffraandraadjes

Alles samen lekker laten koken tot de smaken goed vermengd zijn.

Reacties

Populaire berichten