Sig maakt ook eens een weekmenu

Bijna 1 jaar geleden werd Tibe geboren! Als dat geen goeie reden is om te feesten, dan weet ik het ook niet meer...
En wij gaan er eventjes helemaal over met dat feesten. Aangezien we te klein behuisd zijn om de hele familie (van de twee kanten) in één keer uit te nodigen, doen we het in stukjes en beetjes. Eentje voor de familie langs Thomas' kant, eentje voor de meter en de peter, eentje langs mijn kant. En tussendoor komt Tibe's bomma ook nog op bezoek.


Dat wordt een hele week taart eten!

En om toch een beetje variatie in ons weekmenu te brengen, maakte ik een oplijsting:

  1. 4/4 cake & tarte tatin
  2. tarte tatin
  3. verrassingscake van Jamie Oliver of wortelcake van de keuken van Avalon
  4. 4/4 cake, wafeltjes à la Thomas en tofu cheese cake van de keuken van Avalon
Ik twijfel alleen nog wat te maken op feestje 3... Gaan we de meter & de peter verrassen, of gaan we voor de traditionele wortelcake?

(Alle dessertjes maken we natuurlijk volledig met speltbloem i.p.v. tarwebloem, zonder geraffineerde suiker maar met rijststroop, ahornstroop, honing, agavesiroop, ... En het moet gezegd dat Thomas de meeste baksels maakt...)

---
Almost 1 year ago, Tibe was born. There's a good reason to celebrate! And we'll party all the way: since we live too small to invite our family from both sides, we'll have to split up in several parties. One for the family on Thomas' side, one for the (fairy) godmother and -father, one for the family on my side. And in between all parties Tibe's grandma is visiting as well.

That means a whole week of eating pie!

To bring some variation in our weekly menu, I listed all cakes and pies we'll have to make:
  1. 4/4 cake & tarte tatin
  2. tarte tatin
  3. surprise cake by Jamie Oliver, or carrot cake by de keuken van Avalon
  4. 4/4 cake, waffles made by Thomas and tofu cheese cake by de keuken van Avalon
I'm just not sure which cake I'm going to make on party n° 3... Will we surprise the godmother & -father? Or will we go for a traditional carrot cake?

(All desserts will be made entirely with spelt flour instead of wheat flour, without refined sugar but instead we use rice syrup, maple syrup, honey, ... And it needs to be said: most of the baking is done by Thomas!)



Reacties

  1. hmmmm taart! En Tibe al zo groot! Proficiat!
    Werkt dat, zo met speltbloem en zonder suiker? Smaakt dat dan nog naar cake? En valt dat te fiksen met lactosevrij?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja hoor, dat lukt zeker. Onze cake wordt op onze familiefeestjes zelfs het liefst gegeten. Je moet wel al een beetje afgekickt zijn van suiker, want ze is minder zoet. Maar nog steeds lekker zoet. Je merkt dan gewoon dat alle andere dingen véél te zoet zijn ;-)
    Speltbloem geeft geen andere smaak dan tarwe, dus daar moet je geen schrik voor hebben. Het reageert wel anders, want het rijzen gaat minder goed. Dat merk je alleen bij brood enzo, bij onze cakes hebben we daar nog nooit last van gehad.
    En lactosevrij: "bakken en braden" van alpro is een heel goed alternatief. Soms zelfs beter dan echte boter, omdat die van alpro nog zoeter en romiger smaakt...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts