Thomas goes Zsazsa
Helemaal into z'n laatste nieuwe aankoop, ging Thomas vandaag weer aan 't bakken. Dit keer een receptje van Mme Zsazsa. We deden wel onze gebruikelijke aanpassingen, vooral suikergewijs. Zo vervingen we de suiker weer door rijststroop (en deden 1/3 meer), lieten de vanillesuiker weg en deden in de plaats een volle soeplepel vanillepoeder erbij. En aangezien ik de avond tevoren heerlijke sabayone maakte, hadden we nog drie eiwitten op overschot, die we er nog bij kapten.
Aangezien Mme Zsazsa's recept goed was voor 35 wafels, en we dat toch een beetje veel vonden, halveerden we alles. Maar vreemd genoeg - misschien behoorde ons wafelijzer ooit tot Jezus Christus (waarom met brood en vis doen als je 't ook met wafels kan) - kwamen er een dikke 40 wafels uit de helft van de hoeveelheid deeg van Mme Zsazsa.
En ondertussen is ook die hoeveelheid alweer gehalveerd ;-)
Aangezien Mme Zsazsa's recept goed was voor 35 wafels, en we dat toch een beetje veel vonden, halveerden we alles. Maar vreemd genoeg - misschien behoorde ons wafelijzer ooit tot Jezus Christus (waarom met brood en vis doen als je 't ook met wafels kan) - kwamen er een dikke 40 wafels uit de helft van de hoeveelheid deeg van Mme Zsazsa.
En ondertussen is ook die hoeveelheid alweer gehalveerd ;-)
Reacties
Een reactie posten