Sig!s pizza!



Voor het deeg:
  • 375 g speltbloem (waarvan 300g fijn en 75g grof)
  • +/- 4g (droge, instant) gist
  • 10 g zout
  • 4 el olijfolie
  • 180 à 200 ml lauw water
Alle ingrediënten voor het deeg mengen en 20 min afgedekt laten rijzen. Daarna een pizzabodem van rollen.

Voor de tomatensaus:
  • 6 pruimtomaten, in grove stukken gesneden
  • peper, zout en suiker (of rijststroop, zoals wij altijd gebruiken)
Pruimtomaten in ong. 20 minuten laten inkoken tot een dikke saus, vervolgens toevoegen:
  • lepeltje mosterd
  • basilicum en oregano naar smaak
Voor de topping:
  • champignons
  • courgette
  • een half stronkje witloof
  • geitenkaas in schijfjes
  • groene en/of zwarte olijfjes
  • mozzarella en/of emmentaler
Natuurlijk kan je de pizza beleggen met wat je maar wilt, maar dit zijn zo ongeveer onze vaste ingrediënten.
Beleg de pizza eerst met de saus, daarna de groentjes en de kaas erover. Een tiental minuutjes in een voorverwarmde oven van 200° en...

Smakelijk!

Reacties

Populaire posts