Sig!s viert feest en doet een weggevertje

Sig!s is vandaag één jaar! En dat mag gevierd worden!


Vandaar treed ik in de voetsporen van de Groten der Blogland, en organiseer ik een heuse give-away! Laat in een reactie hieronder jouw favoriete receptje (soep, desserts, hoofdgerechten, ...) achter vóór 21 mei, en een onschuldige (kinder?)hand zal de winnaar trekken. Wie weet krijg jij dan binnenkort een pakketje receptenkaarten* van Sig!s in je bus!
(En laat je niet tegenhouden door het feit dat de receptjes op deze blog allemaal vegetarisch zijn ;-) )



* Hier nog wat meer info: het pakketje bestaat uit telkens 5 geperforeerde A5-receptkaartjes, recto-verso, voor voorgerechten/hapjes, soepen, hoofdgerechten, baksels, desserts en drankjes (dat zijn dus 30 kaartjes) én voor elk van die onderverdelingen een schutblad!

** Het recept van de afgebeelde brownie komt uit: Tine Tomme en Marijke De Coninck, Puur en Vegetarisch, 180 eenvoudige recepten uit de Avalonkeuken, 2010, Begijnendijk: p. 125.

Reacties

  1. Tiramisu cupcakes

    Ingrediënten voor 12 cupcakes
    Cupcakes
    125 gram bloem
    125 gram kristalsuiker
    4 eieren
    1 theelepel bakpoeder
    2 eetlepels water
    1 theelepel vanille extract
    snuf zout
    Espresso siroop:
    125 ml poedersuiker
    125 ml water
    5 theelepels espresso poeder
    scheutje amaretto
    Topping:
    300 gram mascarpone
    100 gram poedersuiker
    75 gram volle room
    cacao poeder

    Voorbereiding:
    Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor

    Methode
    Mix de eiwitten met het bakpoeder tot de eiwitten tot schuim geklopt zijn. Voeg de helft van de suiker toe en blijf mixen tot het schuim glanzend is.
    Mix in een andere kom het eigeel tot ze dik en lichter van kleur geworden zijn. Voeg de overgebleven suiker, water, vanille en zout toe. Voeg nu de bloem zachtjes bij de eiwitten toe en vouw nu beide ei mengsel bij elkaar met een spatel.
    Vul de papieren cupcake vormpjes tot 2/3 vol en zet 20à25min in de oven.
    Verhit het water, de suiker, het scheutje amaretto en de espresso poeder. Kook het geheel gedurende enkele minuten tot er een siroop gevormd is.
    Prik nu enkele gaatjes in de cakejes en laat een beetje siroop in de cakejes trekken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een rietje, pipetje of spuitje.
    Glazuur
    Mix de mascarpone en suiker tot een glad geheel. Voeg de volle room toe en klop nog enkele minuten tot het mengsel luchtig is. Breng de topping aan op de cupcakes met een spuitzak of mes. Je kunt de topping eventueel naar wens kleuren met levensmiddelen kleurstof. Bestrooi ze met cacao poeder.

    Zonder de volle room is de topping trouwens even lekker, gewoon iets vaster.

    LAAT HET SMAKEN

    BeantwoordenVerwijderen
  2. brownies: baking mad!

    200 gr chocolade + 150 gr ongezouten boter - laten smelten-
    + 1 theelepel vanille extract

    + 250 gr suiker
    + 3 ei
    + 100 ml zwarte koffie
    + 100 gr bloem

    alles goed mengen met spatel

    aparte bereiding:
    150 gr roomkaas
    + 60 gr suiker
    + 1 theelepel vanillesuiker
    + 1 ei

    goed mengen met spatel

    bakpapier in vorm doen:
    chocoladedeel erin gieten
    bovenop roomkaas deel scheppen (verdelen)
    met groot mes erdoorgaan voor marmer effect

    oven op 170°
    25 - 30 minuten erin

    KEI LEKKER!!!! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Chocomousse van de mama

    Voor 1O à 12 potjes:
    - 200 gr zwarte chocola
    - 60 gr goei boter
    - 6 eieren
    - 6 el suiker

    Werkwijze
    - Chocola + boter smelten (zéker niét laten aanbranden moest ik zeggen)
    - Een beetje laten afkoelen (niet volledig, anders wordt het weer stijf -> niet zo handig om verder te werken...)
    - Eidooiers + 4 el suiker luchtig opkloppen
    - In een andere kom: eiwit + 2 el suiker stijf kloppen (Wit schuim maken dus. Hou het maar eens boven uw hoofd voor de show)
    - Eigeel bij chocolade mengen, nadien ook eiwit toevoegen en voorzichtig ondermengen

    (Vanaf nu spreken we over chocomousse!)
    - Chocomousse in de potjes gieten
    - Restjes in de kom laten laten uitlikken door Tibe (Daar werd ten huize Renders serieus voor gevochten. Tibe heeft chance tot nu toe enig kind te zijn ;) )
    - Laten opstijven in frigo

    Mutti Lutti zegt: smakelijk!

    PS Als je helemaal niet wilt delen: chocomousse gewoon in de oorspronkelijke kom laten en achteraf helemaal alleen uitlepelen(spaart trouwens ook afwas, moeha!)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. "favoriete receptjes" staat blijkbaar gelijk aan dessert receptjes (hoe kan het ook anders?)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten