homemade sandwiches: piece of cake...

Een lekker sandwichke. Da's al zoooo lang geleden, nu ik geen tarwe meer mag eten. En nu had ik er écht wel goesting in. Dus: zelf bakken dan maar!


  • 350 g bloem
  • 60 g maïskiemolie
  • 40 g ahornstroop
  • 100 ml soyamelk (ongezoet, maar gezoet kan ongetwijfeld ook lekker zijn)
  • 10 g droge gist
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 1 eigeel, losgeklopt en aangelengd met wat water
Doe alle ingrediënten bij elkaar, meng goed en kneed gedurende 8 minuten met de hand (jaja, geduld is een schone deugd...). Afgedekt laten rijzen (40 minuten) op een warme plaats.
Het deeg uitrollen tot een worst, dan in gelijke delen verdelen. Elk deel "binnenste buiten" rollen, en in de vorm van een sandwichke brengen. Op een bakplaat met bakpapier nog 10 minuten laten rijzen op een warme plaats. Vervolgens bestrijken met het opgeklopte ei. 7 à 8 min. in een voorverwarmde oven van 230°. Klaar!

Ze smaken natuurlijk wel anders dan de sandwiches bij de bakker, maar ze zien er lekker uit, en dat zijn ze ook!

Reacties

Populaire berichten