Gebuisd: de was II / Failed: doing laundry II

Ik las net een artikel over uitstelgedrag in De Morgen. Net als zovelen heb ik er ongelooflijk veel last van.  Maar ik kan wel met enige trots zeggen dat ik dat artikel las nà dat ik de living en de keuken gekuist had.
Het is grappig om de truukjes van de Groten der Aarde te lezen als het op uitstelgedrag aankomt. Die van Victor Hugo is hilarisch, maar daar hoef ik me geen zorgen over te maken. Mijn uitstelgedrag voor huishoudelijke taakjes en de was doen neemt nogal dramatische proporties aan. Dat kon je hier al eens lezen. Met als gevolg dat ik soms door eigen toedoen zonder kleren zit...
Ondertussen is die buis wel al voor een stuk bekleed (het deksel ontbreekt nog, maar ik weet uiteindelijk niet of ik dat nog ga maken...). Nog niet zo lang geleden hoor, ik denk dat ze een dikke twee jaar sober, grijs en eenzaam heeft staan wezen. Enkele weken geleden maakte ik eindelijk een "jasje" voor die buis. Ik denk dat het me welgeteld 10 minuten tijd heeft gekost.Onze architect vroeg eens of wij tevreden zijn van die buis. Veel mensen willen dolgraag zo'n wasbuis in hun huis om er dan nooit gebruik van te maken, zo blijkt. Ik ben blij dat dat toch goed ingeschat is van ons: die buis is een ongelooflijk gemak! De hopen was blijven relatief beperkt in onze badkamer, en het hele wasssysteem dat ik in de kleine, krappe ruimte onder de buis heb uitgewerkt is nog relatief Sig!s-proof. Relatief, dat wel, maar bon, het kan allemaal erger.

Ondertussen hebben we ook een nieuw systeem bedacht om de was te drogen te hangen. We willen zo weinig mogelijk gebruik maken van onze droogkast, en met deze temperaturen is dat echt niet zo moeilijk. We hadden een metalen droogrek dat we buiten opzetten, maar dat staat ofwel altijd in de weg, wordt nooit opgeruimd (hoezo, uitstelgedrag?) en is helaas zo de hele (natte) winter buiten blijven staan. Tenzij je graag voor een roestvlekkeneffect op je kleren gaat, is dat rekje dus niet meer bruikbaar...
Thomas wou gewoon voor de efficiëntie gaan: een droogmolen. Maar ik vind dat een lelijk ding. Ik kon me niet inbeelden waar we dat moesten inplannen in onze tuin. Dus begon ik wat te googelen op houten droogrekjes, en zo vond ik een tip om van een oud spijlenbed of -park een droogrek te maken. Even rondwandelen in de kringloopwinkel en een half jaar later (ah ja, uitstelgedrag!) had ik een leuk, efficiënt en makkelijk droogrek!
Nu moet het net nog geschilderd geraken...

---
I just read this article about procrastination. Like so many of us, I suffer from it as well. But I can say proudly that I only read the article after I cleaned the kitchen and the living room.
It's funny to see the little tricks those Big Men had to prevent them from procrastinating. Like the one from Victor Hugo, only I don't need a trick like that (letting my housemates hide all my clothes so that I can't leave the house). That's something I do myself: I'm widely known for procrastinating my household - and laundry - duties. So it's mostly my own fault if I don't have any clothes left to wear.
In the meantime I did finish that pipe down which we throw our laundry. (read more about it here). The lid is still missing, but I don't know if I'll make that one after all.
I only finished it recently, so it stood there for about two years, naked and grey. And now it finally has a cover. It took me about 10 minutes to make.

In the meantime we figured out a new way of drying the laundry. We used to have a metal clothes dryer, but due to procrastination, we left it outside and now it's rusted. No use for drying clothes anymore, unless you want stains on your clean laundry.
Thomas wanted this permanent round parasol-like hanger, but I don't like those and I couldn't figure out where to place it in our garden. So I had a stroll down the internet and found a neat idea to make a cheap wooden clothes dryer. Just use an old childrens bed! I went down the thrift store, found me a big one and half a year later (procrastination, you know) I had a fun, efficient and easy clothes drying rack!

Now it just needs a layer of paint...

Reacties

 1. Goed gevonden die wasrek! Ik had vroeger zo'n droogmolen, heel efficiënt maar oh zo lelijk. Nu heb ik wat waslijnen onder een afdak. Heel handig als 't plots begint te regenen.
  Zo'n wasbuis ken ik eigenlijk niet, ziet er wel leuk uit met dat stofje over.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vroeger ook waslijnen onder een afdak, maar nu zullen we toch iets meer rekening moeten houden met de weerselementen ;-)
  Die wasbuis... gewoon een grote buis, gat door de grond en de wasmand een verdiep lager een strategisch onder geplaatst. We moeten het er maar bij nemen dat die net voor het raam staat en onze buren dus regelmatig ons vuil ondergoed naar beneden zien zweven :-P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hallo, kunt u mij wellicht meer info verstrekken over de was droogrekken? ik wil dit ook, precies wat ik zoek. hoe hebben jullie de 2 wanden aan elkaar gekregen en wat zit er precies aan de onderste spijl? lijkt wel een oogje. kortom, meer info aub :)

  gr Eva

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Eva, we hebben de twee delen gewoon met een colsonbandje aan elkaar gemaakt (dat is zo'n plastieken bandje dat je maar in één richting kan aantrekken, dan zit het vast). Het uiteinde hebben we afgeknipt.
   Eigenlijk was dat maar een voorlopige oplossing maar ondertussen zijn we weer zoveel tijd verder en doet die voorlopige oplossing het nog altijd even goed. Let wel dat je het bandje niet te strak aanspant zodat er nog wat beweegruimte is om de twee delen open en dicht te klappen.

   Op de onderste spijl zie je gewoon een "holletje" dat er al was van het spijlenbedje uit elkaar te halen, heeft dus niks te maken met het systeem om ze open en dicht te doen.

   Succes!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts