chocolade tahin-caramel
Deze avond had ik zin in een dessertje. Ik was op weg naar de vriezer voor het standaard dame blanche'ke, toen ik onderweg een pot tahin zag staan. En opeens had ik daar ook wel zin in. Tahin, maar wel vanille ijs. Eventjes gegoogled, en blijkbaar was dat nog niet zo'n gek idee. Dus begon ik mijn eigenste brouwseltje te maken: vanille ijs met chocolade tahin caramelsaus. Of zoiets. En dat allemaal zonder suiker! ;-)
Nodig voor 2 personen:
- 1 el tahin (sesampasta)
- 2 el rijststroop
- een brokje chocolade, 70%
- 1/2 el honing
- 1 el water
Eerst liet ik de rijststroop wat inkoken met het water. Daarna deed ik er de tahin bij. Goed roeren zodat het een smeuïg geheel wordt. Zet dan het vuur af en meng het brokje chocolade eronder tot het gesmolten is, en dan de honing (als je honing te hoog verwarmt, gaan de goeie stoffen kapot).
Zo, de saus was klaar!
En toen deed ik die over het ijsje. En toen stolde de saus natuurlijk, zodat ik een lekkere maar heel plakkerige brei had. Misschien best toch nog iets niet-stollend eronder mengen, maar dat zal ik de volgende keer uitproberen. Sojaroom ofzo. Ik laat nog wel weten of dat even lekker was ;-)
---
This evening I wanted some dessert. On my way to the freezer to make our standard Dame Blanche, I saw this jar of tahin. And all of a sudden, I was in the mood for tahin! Tahin, but also vanilla ice cream. So I googled that combination, and it didn't seem such a strange idea after all. I started making my own recipe: vanilla ice cream topped with a chocolade tahin caramel sauce. Or something like that. And all of that without sugar! ;-)
For 2 persons:
- 1 tsp tahin (sesame paste)
- 2 tsp rice syrup
- a chunk of dark chocolate, 70%
- 1/2 tsp honey
- 1 tsp water
First I let the rice syrup boil with the water. Then I added the tahin. Stir well, until you get a smooth texture. Turn off the heat and mix the chocolate until it's all melted, then mix the honey with it all (if you add the honey while the heat is still on, all the good things of the honey will disappear).
And the topping was ready!
Then I poured it over the ice cream. And the topping instantly congealed, so I had a delicious but sticky sauce. Maybe I had to add something non-congealing. Maybe I'll add soy cream next time. I'll let you know how that went ;-)
Nodig voor 2 personen:
- 1 el tahin (sesampasta)
- 2 el rijststroop
- een brokje chocolade, 70%
- 1/2 el honing
- 1 el water
Eerst liet ik de rijststroop wat inkoken met het water. Daarna deed ik er de tahin bij. Goed roeren zodat het een smeuïg geheel wordt. Zet dan het vuur af en meng het brokje chocolade eronder tot het gesmolten is, en dan de honing (als je honing te hoog verwarmt, gaan de goeie stoffen kapot).
Zo, de saus was klaar!
En toen deed ik die over het ijsje. En toen stolde de saus natuurlijk, zodat ik een lekkere maar heel plakkerige brei had. Misschien best toch nog iets niet-stollend eronder mengen, maar dat zal ik de volgende keer uitproberen. Sojaroom ofzo. Ik laat nog wel weten of dat even lekker was ;-)
---
This evening I wanted some dessert. On my way to the freezer to make our standard Dame Blanche, I saw this jar of tahin. And all of a sudden, I was in the mood for tahin! Tahin, but also vanilla ice cream. So I googled that combination, and it didn't seem such a strange idea after all. I started making my own recipe: vanilla ice cream topped with a chocolade tahin caramel sauce. Or something like that. And all of that without sugar! ;-)
For 2 persons:
- 1 tsp tahin (sesame paste)
- 2 tsp rice syrup
- a chunk of dark chocolate, 70%
- 1/2 tsp honey
- 1 tsp water
First I let the rice syrup boil with the water. Then I added the tahin. Stir well, until you get a smooth texture. Turn off the heat and mix the chocolate until it's all melted, then mix the honey with it all (if you add the honey while the heat is still on, all the good things of the honey will disappear).
And the topping was ready!
Then I poured it over the ice cream. And the topping instantly congealed, so I had a delicious but sticky sauce. Maybe I had to add something non-congealing. Maybe I'll add soy cream next time. I'll let you know how that went ;-)
hmmmm, ziet er goed uit!
BeantwoordenVerwijderenIk heb je een Liebster award gegeven. Kruip almaar in je pen!