Go Bruce!
Het voorbije weekend verjaarden mijn schoonbroers. Als bij toeval passeerde ik bij één van hen, nét op het ogenblik dat de taart klaar was.
En die taart... was niet zomaar een taart. Het was dé chocoladecake uit het befaamde boek Mathilda van Roald Dahl. U weet wel, die met de scène waar Bruce Bogtrotter een stukje chocoladecake van Miss Trunchbull stal. En als straf... de hele cake moet oppeuzelen.
Alleszins, die chocoladetaart is niet alleen ongelooflijk lekker, het is ook gewoon een mythische taart, want ze ontsproot aan het brein van Roald Dahl.
Hier het recept (en voor een keertje laten we alle ongezonde verhoudingen ongewijzigd...):
- Voor de cake:
- bakvorm van 22cm doorsnede
- chocolade en boter zachtjes smelten, hier de poedersuiker, losgeklopte eierdooiers en bloem doorroeren. De eiwitten klop je stijf en je voegt ze langzaam onder het cakedeeg. Doe alles in de bakvorm.
- bak gedurende 35 min (de binnenkant mag luchtig en zo nog een kleine beetje vochtig zijn)
- voor het glazuur smelt je de chocolade zachtjes en meng je er de room onder. Spatel het geheel over de cake en laat afkoelen.
En dan...
GO BRUCE! (of Sig!)
En die taart... was niet zomaar een taart. Het was dé chocoladecake uit het befaamde boek Mathilda van Roald Dahl. U weet wel, die met de scène waar Bruce Bogtrotter een stukje chocoladecake van Miss Trunchbull stal. En als straf... de hele cake moet oppeuzelen.
Alleszins, die chocoladetaart is niet alleen ongelooflijk lekker, het is ook gewoon een mythische taart, want ze ontsproot aan het brein van Roald Dahl.
Hier het recept (en voor een keertje laten we alle ongezonde verhoudingen ongewijzigd...):
- Voor de cake:
- 6 eieren
- 225 g pure chocolade
- 170 g boter
- 225 g poedersuiker
- 4 eetlepels bloem
- 225 g pure chocolade
- 225 g room
- bakvorm van 22cm doorsnede
- chocolade en boter zachtjes smelten, hier de poedersuiker, losgeklopte eierdooiers en bloem doorroeren. De eiwitten klop je stijf en je voegt ze langzaam onder het cakedeeg. Doe alles in de bakvorm.
- bak gedurende 35 min (de binnenkant mag luchtig en zo nog een kleine beetje vochtig zijn)
- voor het glazuur smelt je de chocolade zachtjes en meng je er de room onder. Spatel het geheel over de cake en laat afkoelen.
En dan...
GO BRUCE! (of Sig!)
Reacties
Een reactie posten